درمان کمردرد با ورزش

اثر فیزیوتراپی در بیماری پارکینسون

آنچه می خوانید...

اهداف کلیدی فیزیوتراپی در بیماری پارکینسون عبارتند از: حفظ و بهبود توانایی عملکردی و استقلال فردی برای اصلاح و بهبود وضعیت و تعادل جهت به حداقل رساندن خطر سقوط افراد

ارزیابی و مدیریت فیزیوتراپی بر بهبود ظرفیت فیزیکی و کیفیت حرکت در زندگی روزمره از طریق آموزش راه رفتن و انتقال، آموزش تعادل و زمین خوردن، و تمرین فعالیت های دستی (مانند رسیدن و گرفتن) تمرکز دارد. مسائل دیگری مانند درد، عملکرد تنفسی و شبکه های پشتیبانی ممکن است نیاز به توجه داشته باشند.

با پیشرفت بیماری، فیزیوتراپیست ها راهبردهای حرکتی را آموزش داده و برای غلبه بر مشکل در ایجاد حرکت و تفکر خودکار، از جمله توسعه راهبردهایی برای جبران از دست دادن عملکرد، با استفاده از حواس بیرونی (شنوایی، لامسه، بصری و حسی) یا درونی (تمرین ذهنی و تجسم) استفاده می کنند.

فیزیوتراپی پارکینسون

چگونه یک فیزیوتراپیست می تواند به یک بیمار مبتلا به پارکینسون کمک کند؟

اهداف فیزیوتراپی بسته به مرحله تجربه پارکینسون متفاوت است.

مرحله اولیه:
هدف اصلی در مراحل اولیه این بیماری، جلوگیری از عدم تحرک و بهبود توانایی فیزیکی از نظر ظرفیت هوازی، قدرت عضلانی و تحرک مفاصل است. فیزیوتراپیست شما ممکن است یک برنامه ورزشی ارائه دهد که می توانید به تنهایی یا به صورت گروهی، با پیشنهادات و توصیه هایی در مورد حفظ سطح تناسب اندام خود، آن را دنبال کنید.

مرحله میانی:
در این مرحله فیزیوتراپی با هدف بهبود عملکرد اندام فوقانی، به ویژه در دست گرفتن و گرفتن، و همچنین بهبود وضعیت بدنی، تعادل، راه رفتن و انتقال انجام می شود. فیزیوتراپیست شما ممکن است طیف وسیعی از تمرین‌ها را برای کمک به این فعالیت‌ها پیشنهاد کند، از جمله تمرینات دستی برای کمک به مهارت دستی، تا بتوانید به‌عنوان مثال، راحت‌تر دکمه‌های پیراهن را ببندید. او همچنین ممکن است با یک کاردرمانگر همکاری کند تا مطمئن شود که خانه شما ایمن است و خطر سقوط شما را کاهش می دهد.

همچنین ممکن است راهبردهای نشانه گذاری برای بهبود راه رفتن و غلبه بر یخ زدگی پیشنهاد شود – برای اطلاعات بیشتر در مورد نشانه گذاری به انجماد و راه رفتن مراجعه کنید . علاوه بر این، ممکن است راهبردهای حرکتی شناختی آموزش داده شود که به شما امکان می‌دهد حرکات پیچیده را به دنباله‌ای از حرکات فردی تقسیم کنید که می‌توانید روی آن تمرکز کنید، به عنوان مثال هنگام انتقال از تخت یا صندلی و نیاز به حرکت به لبه، زانوها را خم کنید، دست ها را در کنار خود قرار دهید تا فشار دهید، پایین بدن خود را بلند کنید و غیره.

ورزش برای پارکینسون

برنامه فیزیوتراپیست برای یک فرد مبتلا به پارکینسون ممکن است برخی یا همه موارد زیر باشد:

  • · ورزش هوازی. این اغلب شامل تمرینات قلبی عروقی است که با شدت متوسط ​​تا زیاد انجام می شود. ورزش هوازی برای کند کردن کاهش وضعیت بدنی که می تواند با بیماری پارکینسون همراه باشد، مهم است. باید در مراحل اولیه بیماری شروع شود.
  • · آموزش مقاومتی تقویت قدرت. در هر گروه عضلانی با تمرینات پیشرونده می تواند شدت بیماری حرکتی را در افراد مبتلا به پارکینسون کاهش دهد. همچنین می تواند قدرت و قدرت را بهبود بخشد.
  • · آموزش تعادل تمرینات ایستاده، فعالیت های پیاده روی پیچیده و تمرینات چابکی می تواند به بهبود تعادل، راه رفتن و تحرک کمک کند.
  • · آموزش انعطاف پذیری برای کمک به بهبود دامنه حرکتی شما.
  • · آموزش راه رفتن. فیزیوتراپیست ها از راهبردهای تخصصی نشانه گیری برای رفع انجماد راه رفتن استفاده می کنند. این باعث بهبود سرعت راه رفتن، استقامت راه رفتن، طول گام، تحرک و تعادل می شود.
  • · آموزش کار خاص. فیزیوتراپ شما برنامه ای طراحی می کند تا به شما کمک کند تا نحوه انجام فعالیت هایی مانند چرخش، ایستادن از روی صندلی، کارهای روزانه یا بلند شدن از روی زمین را بهبود بخشید.
  • · نشانه حرکت فیزیوتراپیست ها می توانند به ارائه بازخورد بصری، شنوایی یا به کمک فناوری و راهنمایی با راه رفتن یا حرکات خاص برای بهبود بهتر در راه رفتن و نتایج تعادل کمک کنند.
  • · مراقبت یکپارچه اگر مشکلات حرکتی و غیرحرکتی اضافی وجود داشته باشد، یک فیزیوتراپیست می تواند اعضای خانواده را آموزش دهد که به رفع نیاز های مختلف زندگی شما کمک کنند.
  • · تغییر رفتار. فیزیوتراپیست ها می توانند با توصیه هایی در مورد تغییرات رفتاری خاص به بهبود فعالیت بدنی، بهبود ایمنی در انجام کارهای روزانه و بهبود کیفیت زندگی کمک کنند.

ورزش مبتنی بر جامعه کلاس‌ها و فرصت‌های ورزشی در محیط اجتماع می‌تواند برای بهبود تحرک حرکتی، غیرحرکتی، عملکردی و کیفیت زندگی در افراد مبتلا به PD مفید باشد.

فیزیوتراپ شما می تواند در مورد انواع کلاس های ورزشی که می تواند برای PD مفید باشد، برنامه هایی ارائه دهد.

حرکات پارکینسون

همچنین یک فیزیوتراپیست در مورد زیر می تواند به مبتلایان به پارکینسون کمک کند:

  • · انعطاف پذیر نگه داشتن مفاصل و ماهیچه ها
  • · استحکام ساختمان
  • · کاهش سفتی و کندی
  • · افزایش گردش خون
  • · مدیریت درد
  • · بهبود تحرک، حرکت و عملکردهای بدن
  • · حفظ استقلال روزانه
  • · حفظ و بهبود تنفس موثر
  • · کمک به جلوگیری از سقوط
  • · مدیریت استرس
  • · تقویت خلق و خو
  • · یک فیزیوتراپ مستقیماً با یک فرد برای ایجاد
فیزیوتراپی پارکینسون

فیزیوتراپیست ها چه توصیه های به مراقبین می کنند؟

اگر شما یک مراقب هستید و به یک فرد مبتلا به پارکینسون کمک می کنید تا به اطراف حرکت کند، مهم است که از یک فیزیوتراپیست در مورد مراقبت از بدن خود، مهمتر از همه از کمر خود، مشاوره دریافت کنید.

یک فیزیوتراپیست همچنین می تواند در مورد بهترین راه برای کمک به حرکت فردی که از او مراقبت می کنید به شما توصیه کند. اگر فیزیوتراپیست ورزش هایی را به فردی که از او مراقبت می کنید توصیه می کند، مطمئن شوید که آنها را درک کرده اید. این بدان معناست که شما می توانید از فرد مبتلا به پارکینسون حمایت کنید تا بیشترین بهره را از او ببرید.

در صورت نیاز به داشتن تجهیزاتی در خانه برای کمک به شما در انجام این کارها، فیزیوتراپیست یا کاردرمانگر می تواند به شما در مورد مناسب ترین نوع استفاده و بهترین مکان برای قرار دادن آن توصیه کند.

فیزیوتراپی

سخن پایانی

طب فیزیکی و توانبخشی شاخه‌ای از علم پزشکی است که در کنار تشخیص و درمان بر توانبخشی و بهبود کیفیت بیماران نیز تمرکز دارد. علاوه بر این روش‌های درمانی تجویز شده، غیرتهاجمی و بدون نیاز به جراحی است. بسیاری از افراد درگیر با اختلالات عصبی، عضلانی، اسکلتی، قلبی عروقی، ریوی و … می‌توانند با هزینه‌ای مناسب از خدمات طب فیزیکی و توانبخشی استفاده کنند. دکتر سارا سادات محسن حسینی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی به شما در درمان بیماری خود نوین ترین و اثر بخش ترین روش ها کمک خواهند کرد.

لیزرپرتوان

تکارتراپی

تزریق پلاسما

شاک ویوتراپی

دکتر سارا سادات محسن الحسینی

دکتر سارا سادات محسن الحسینی

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
متخصص طب فیزیکی و ستون فقرات وعضو انجمن کشوری و جهانی طب فیزیکی و توانبخشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *